var bs_pinButtonURL = "http://3.bp.blogspot.com/-y3xzTGiGzH0/UK4XOaUpdaI/AAAAAAAADw8/Z1MH4Jr4Efo/s1600/pinterestx1_72.png";

tisdag 13 april 2010

Kortställ i repris

Jag har fått frågor om ett kortställ jag gjort för länge sedan, jag har letat som en tok efter det på min blogg, men jag hittade det tyvärr inte. Men jag hittade det på hÄnglarbloggen, så jag kopierar in det här.

Det var väldigt roligt att leta på bloggen, det slog mig att jag gjort rätt mycket. Man kände nästan lite nostalgi fast det bara var några år sedan :O)

Här har ni den mitt kortställ gjort med BIA:an med beskrivning och allt.

Vad behöver man!

Hårdkartong 43 cm X 26 cm
Kartong till mellanvägg 17 cm X 13 cm
Kartong till bottenplattan 27 cm X 18 cm
Ev. hårdare papper för att höja upp ena facket.
Mönstrat papper
Dubbelhäftande tejp
Lim
BIA spiraler 3/8"
Skalpell
Valfria dekorationer

Hur gör man!
1. Skär ut delarna enligt bilden nedan. Plus en bit som har storleken 17 cm X 13 cm (mellanväggen).

2. Klä alla delarna med mönstrat papper jag har valt att ha olika på ut och insidan. Pappret fästes enklast med dubbelhäftande tejp. Jag använder Biltemas för den fäster väldigt bra, är billig och dessutom bred.

3. Sen är det bara att stansa ut hålen med BIA maskinen. Men här gäller det att ha tungan rätt i mun så det blir på rätt sida av bitarna. Lägg eller ställ ut dem som de ska vara så man får en överblick, då blir det lättare.

4. Sen är det bara att binda ihop bitarna. På bilden kan du se vilken ordning jag bundit ihop delarna. Jag använde en spiral med storleken 3/8". Den sista spiralen måste man tyvärr få skarven på utsidan. Men jag tycker inte att det stör.

5. Nu är det bara att limma på botten. Det gjorde jag genom att helt enkelt smeta in kanterna och ställde den på en bit hård kartong. Sen när det torkat så skar jag längs kanterna för bästa passform.

6. Jag har höjt ena facket genom att vika en bit kartong. Det gäller ju på vad man ska ha asken till.

7. Nu är det bara att dekorera efter tycke och smak.

8. Är det nått ni undrar över är det bara att maila mig på tussan@one.se


Kramis
Jessica

4 kommentarer :

Himlen Runt Hörnet! Sala sa...

Fint!!
Nu är det bara att köpa en BIA... hm.
Ha det gott! Vi ses snart!

Rednoserunpet sa...

vilken jätte fint kortställ..

Inga Larsson sa...

Tack snälla för hjälpen med lådan.Kram // Inga

Erica sa...

jätte fin och bra förvaring till kort :) Men dock har ja ingen bia så de får väntas med lite dyrt just med ungdomsgarantin som inte ger så mycke så man får tänka på vad man lägger pengarna på annars går dom in och ut från kontot

Tack för titten, och välkommen åter!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .